'Ziyech toont zijn emoties en dat begrijp ik. Hoezo is hij uitgefloten?'

'Ziyech toont zijn emoties en dat begrijp ik. Hoezo is hij uitgefloten?'

19-03-2018 16:55
22

Kiki Musampa heeft het opgenomen voor Hakim Ziyech, die komende zomer lijkt te opteren voor een vertrek bij Ajax. De voormalig linksbuiten snapt er niets van de spelmaker zo kritisch wordt benaderd.

"Hij is de beste speler dit seizoen. Dat laat hij iedere keer weer zien en gisteren ook. Ik denk dat het heel jammer is als hij weggaat", zegt Musampa in een video van AjaxPrimeur. "De laatste tijd heeft hij wel zijn emoties laten zien. Dat kan ik ook wel begrijpen. Af en toe wordt hij uitgefloten, daar begrijp ik ook niets van. We hebben het over een speler waarvoor je naar het stadion wil gaan. Hij doet geniale dingen. Dat is wat je wilt zien wanneer je op de tribune zit."

Waar Ziyech in positieve zin opviel tegen Sparta (2-5), geldt dat niet voor André Onana. "Nou laten we zeggen 'beneden zijn niveau'. Hij had natuurlijk weinig te doen, maar hzat een paar keer mis bij een voorzet. En bij die vrije trap in de laatste minuten reageert hij ook laat, omdat hij die bal heel laat ziet. Maar dat was niet des Onana. Hij was waarschijnlijk als enige een beetje beneden zijn niveau."

De nieuwe aanwinst Rasmus Kristensen krijgt complimenten van Musampa. "Het is een jongen die durft op te komen en aanvallend is ingesteld. Gister heeft hij het weer laten zien. Wat dat betreft is het een goede aanwinst voor Ajax. Want je wilt natuurlijk op de helft van de tegenstander ook dat je backs meedoen. Dat ze vooruit durven en een man kunnen uitspelen. Dat zie je bij hem terug. We kunnen er tot nu toe blij mee zijn."