Hartverwarmende actie Thy inspireert: 20.000 nieuwe aanmeldingen donorregister

Hartverwarmende actie Thy inspireert: 20.000 nieuwe aanmeldingen donorregister

19-03-2018 18:09
26

Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, heeft veel baat gehad bij de hartverwarmende actie van Lennart Thy. Dat stelt een woordvoerder in gesprek met Voetbal International.

Matchis stond volop in de schijnwerpers. Enerzijds was er het tragische verhaal van Oscar Westbroek, een 23-jarige leukemiepatiënt die overleed nadat voor hem geen geschikte stamceldonor gevonden werd. Anderzijds was daar de actie van Thy. De aanvaller van VVV-Venlo liet het duel met PSV schieten om mee te werken aan een stamceltransplantatie.

Alle publiciteit leverde Matchis zo'n 20 duizend aanmeldingen voor het donorregister op. "Daarvan zijn er zeker zesduizend toe te schrijven aan de actie van Lennart', zegt woordvoerder Bert Elbertse tegen VI. "Rondom de wedstrijd tussen PSV en VVV hebben heel veel mensen zich bij ons gemeld. De meesten via de mail, maar er waren ook voetbalfans die belden om te zeggen dat ze geïnspireerd waren door Lennart. Wat dat betreft zijn we zeer dankbaar voor de wijze waarop VVV, PSV en al die andere clubs aandacht hebben besteed aan dit belangrijke onderwerp."

"Al met al heeft Lennart Thy met zijn prachtige daad heel veel impact gehad", vervolgt de zegsman. "Mensen noemen hem nu een held, en dat ís-ie ook. Hij nam zich zeven jaar geleden voor een ander te willen helpen als hij de kans zou krijgen, en heeft dat voornemen nu waargemaakt. Terwijl hij met zijn team voor een heel belangrijke wedstrijd stond. Daarvoor verdient hij respect. We willen Lennart en VVV hiervoor te zijner tijd graag persoonlijk bedanken."