Potentiële Oranje-aanvoerder: 'Hoe dat zou zijn, kan ik bijna niet omschrijven'

Potentiële Oranje-aanvoerder: 'Hoe dat zou zijn, kan ik bijna niet omschrijven'

19-03-2018 18:25
23

Virgil van Dijk zou het een grote eer vinden als bondscoach Ronald Koeman hem benoemt tot aanvoerder van het Nederlands elftal. De Liverpool-verdediger is een van de opties, erkende Koeman maandag tijdens zijn persconferentie.

"Hoe dat voor mij zou zijn kan ik bijna niet omschrijven. Een droom zou daarmee uitkomen", zegt Van Dijk tegen NU.nl. Hoewel de mandekker pas zestien interlands speelde, denkt hij klaar te zijn voor een leidersrol. "Ik was ook al aanvoerder bij Southampton. Ik sta ook op een positie waarop je leiding moet geven. Dat ligt me ook wel. Zo ben ik en dat zal nooit veranderen. Wat dat betreft maakt het dus niet uit of ik wel of niet captain word."

Voor extra druk zal het evenmin zorgen, denkt Van Dijk. Dat deed het prijskaartje van 85 miljoen euro ook niet, toen hij overstapte van Southampton naar Liverpool. "Ik heb daar helemaal niet aan hoeven wennen. Daar kan ik zelf toch niks aan veranderen. Ik moet daar nou eenmaal mee dealen. Ik had een langdurig contract bij Southampton en dan kan de club zo'n hoog bedrag vragen."

"Er is ook geen methode over hoe je daarmee om moet gaat. Het gaat er ook om hoe je in elkaar steekt. Ik weet dat heel veel dingen in het leven belangrijker zijn dan die transfersom. Dat houd ik in mijn achterhoofd", besluit de mandekker.