'De mensen vragen zich af waarom ik mopper, maar ik geef om Feyenoord'

'De mensen vragen zich af waarom ik mopper, maar ik geef om Feyenoord'

19-03-2018 21:20
33

Willem van Hanegem is teleurgesteld in Feyenoord, omdat de club de hoge verwachtingen dit seizoen niet waar heeft kunnen maken. De Kromme hoopte dat de Rotterdammers de titel beter zouden verdedigen.

"Ik had gezien de aankopen zeker verwacht dat ze dit jaar zeker mee zou doen doen om de titel en ook makkelijker en beter zouden spelen", zegt Van Hanegem bij TV Rijnmond. "Het is verre van dat en dat doet pijn. Thuis kun je af en toe weglopen (bij de tv, red.). Soms doet het zo zeer. Dan ga ik gewoon heel intelligent achter een computer zitten en ga ik daarna even terug. Ik hoor wel hoe de wedstrijd zich ontwikkelt."

Wat Feyenoord doet, interesseert Van Hanegem heel veel. Hij heeft dan ook een duidelijk antwoord klaar als mensen zeggen dat hij niet zo moet klagen. "Je houdt van die club. De mensen vragen zich af waarom ik mopper. Ik geef om die club. Als je ergens om geeft, terwijl het niet goed gaat, doet dat zeer. Als het je niet interesseert, maak je je ook niet druk en denk je: zoek het lekker uit, wat kan mij het nou schelen. Maar dat is gewoon niet zo."