Ontboezeming van Koeman: 'Dat hoor ik vaker, mensen vormen een beeld via tv'

Ontboezeming van Koeman: 'Dat hoor ik vaker, mensen vormen een beeld via tv'

20-03-2018 07:16
19

Bondscoach Ronald Koeman sprak maandag de hoop uit dat Memphis Depay onder zijn bewind uitgroeit tot een dragende speler in Oranje. De 24-jarige aanvaller hoopt die woorden waar te maken.

"Die ambitie heb ik ook: belangrijk zijn. En het is meer dan alleen hopen, ik geloof er ook in", zegt Memphis tegen de NOS. "Eerst denk je dan aan beslissend zijn. Altijd beslissend zijn. Maar er is meer. Ik wil ook mijn teamgenoten naar een hoger 'level' slepen. Elkaar beter leren kennen in het veld. Een team vormen dat weet wat er van elkaar verwacht wordt. Als jonge jongen droom je van Oranje, nu is de tijd daar om belangrijk te worden."

Memphis zit beter in zijn vel dan de voorbije jaren. "Twee jaar geleden was ik 22 en lang niet constant genoeg. Je kunt willen wat je wilt, maar ik had het niveau niet. In de periode bij Manchester United was ik mezelf niet, dat nam ik mee naar het Nederlands elftal." Hij vindt dat hij bij Olympique Lyon een hoger niveau heeft gehaald. "Nu ben ik blij om weer bij Oranje te zijn. Ik wil iedereen hier laten zien dat ik naar een hoger niveau streef."

Koeman deed nog een opmerkelijke ontboezeming over Depay. De bondscoach vertelde dat hij een ander beeld van Memphis had gekregen na een persoonlijk bezoek. "Dat hoor ik vaker", glimlacht de linksbuiten. "Mensen die me volgen via tv of social media vormen een bepaald beeld. Als ze me dan leren kennen of spreken is het toch anders dan ze denken. Dat is niet onbekend voor mij."

No Poll