'Sneijder blaast hoog van de toren door te zeggen dat hij een wedstrijd wil'

'Sneijder blaast hoog van de toren door te zeggen dat hij een wedstrijd wil'

20-03-2018 08:47
31

Wesley Sneijder hoopte in de oefeninterland tegen Engeland afscheid te kunnen nemen van het Nederlands elftal, maar Ronald Koeman werkt daar niet aan mee. De bondscoach krijgt bijval.

"Het gaat er in de sport om dat de beste sportmensen van dit moment om de prijzen strijden. Dan ga je niet iemand die er niet meer bij is zomaar even op het veld halen. Een sportwedstrijd is geen concours", zegt Volkskrant-journalist Erik van Lakerveld bij Sportforum van de NOS.

Simon Zwartkruis denkt dat Sneijder pech heeft met de timing. "Koeman heeft nu andere dingen aan zijn hoofd. Bij de Nations League staan een aantal zware duels op het programma. Ik snap wel dat dit afleidt", stelt de journalist van Voetbal International. Hij noemt Clarence Seedorf als voorbeeld. "Hij heeft acht jaar moeten wachten op een afscheid en ik heb hem er nooit over gehoord."

Commentator Leo Driessen is kritisch. "Sneijder mag ook dankbaar zijn, omdat het hem gegund is om dat record te halen. Ik vind het nogal hoog van de toren blazend dat hij nu zegt dat hij een wedstrijd wil om afscheid te nemen." Van Lakerveld vult aan: "Je moet niet per se je oren laten hangen naar een grootheid die er niet meer bij is."