Jong Ajax-spits maakt eerste hattrick: 'Goede kans om kampioen te worden'

Jong Ajax-spits maakt eerste hattrick: 'Goede kans om kampioen te worden'

20-03-2018 09:29
31

Kaj Sierhuis had met drie treffers een groot aandeel in de 2-4 overwinning van Jong Ajax op De Graafschap. De negentienjarige spits grijpt zijn kans nu Mateo Cassierra is doorgeschoven naar het eerste elftal.

"Mijn eerste hattrick in het profvoetbal. Voor de eerste keer de bal mee naar huis", zegt Sierhuis tegen Voetbal International. "Het is mooi dat ik mijn goals mee kan pikken en me kan laten zien. Het is belangrijk voor me om minuten te maken op Jupiler League-niveau."

Door de zege op De Graafschap is Jong Ajax weer koploper in de Jupiler League. "Ik geef ons echt een goede kans om kampioen te worden", stelt Sierhuis. "Het zal tussen ons en NEC gaan. De onderlinge wedstrijd bij ons thuis (op vrijdag 6 april, red.) zal heel belangrijk worden. Daarnaast staan er nog voldoende lastige wedstrijden voor beide ploegen op het programma. We willen het echt heel graag, we spelen er voor. Het zou een mooie bekroning zijn."

Hoe vaak hij zelf nog meedoet met de Amsterdamse beloften, is de vraag. "Ik speel nu omdat Mateo Cassierra is doorgeschoven naar het eerste in verband met de blessure van Dolberg. Ik ben blij met de kans die ik krijg. Ik voel niet echt druk. De kansen die je krijgt moet je grijpen, daar ben ik me wel van bewust."

Druk voelt Sierhuis niet. "Ik ben een speler die zich juist prettig voelt in een vol stadion. Daar kan ik echt van genieten."