Volksheld Thy staat te kijken van aandacht: Laat ik aan anderen over

Volksheld Thy staat te kijken van aandacht: "Laat ik aan anderen over"

20-03-2018 15:51
10

Lennart Thy is verbaasd over het feit dat zijn actie om het leven een leukemiepatiënt te redden zó veel aandacht oplevert in Nederland. De Duitse spits van VVV-Venlo zei dat dinsdagmiddag tijdens een speciaal belegde persconferentie. 

Thy besloot onlangs om bloed af te staan aan een patiënt met leukemie en zo een stamceltransplantatie mogelijk te maken. Daardoor miste hij de clash met PSV van afgelopen zaterdagavond. In Eindhoven kreeg de afwezige Thy veel aandacht en ook op andere velden in de Eredivisie was er applaus voor de spits. 

"Als ik iemand kan helpen, doe ik dat graag. Dat is ook de reden dat ik de stamceltransplantatie heb ondergaan. Als je een leven kunt redden, doe je dat. Ik laat het aan anderen over of ze mijn voorbeeld moeten volgen", aldus Thy dinsdag, opgetekend door onder meer het Algemeen Dagblad

Hij voelt zich geen held. "Ik ben niet per se trots op mezelf, het is voor mij vanzelfsprekend. Als je wellicht iemand zijn leven kan redden, is de keuze voor mij niet moeilijk. Het is wel een mooi gevoel, maar ik ben niet ineens een ander mens."

Tijdens de persconferentie maakte trainer Maurice Steijn bekend dat hij en zijn stafleden zich gaan registereren als donor. "En we hopen dat meerderen in de voetballerij zullen volgen."