Ajax heeft eigen type-Kanté in huis: 'Hij is overal op het veld, een bijtertje'

Ajax heeft eigen type-Kanté in huis: 'Hij is overal op het veld, een bijtertje'

20-03-2018 17:02
44

Michael Reiziger is groot fan van Azor Matusiwa. De middenvelder is een rots in de branding voor zijn Jong Ajax, vertelt de coach bij Ajax TV. 

"Azor is een speler die zich heel goed heeft ontwikkeld; een rots in de branding", aldus Reiziger over de negentienjarige Matusiwa, die deze jaargang zeventien keer in actie kwam in de Jupiler League namens Jong Ajax. 

"Hij heeft ook zijn voetbalkwaliteiten goed ontwikkeld, dus daar zijn we heel tevreden over. Hij is overal op het veld, hij pakt alle ballen en zit overal tussen. Het is ook echt een voetballer, dus hij krijgt een steeds grotere waarde voor ons. Een kuitenbijtertje die ook nog kan voetballen, dus daar ben ik heel blij mee."

Matusiwa noemt zichzelf een 'harde speler'. "Verdedigend ben ik heel sterk, maar aanvallend kan ik ook wat. Ik ga altijd volop in de strijd. Je moet laten weten dat je er bent, zodat je niet makkelijk met je laat sollen. Je moet er staan als een man. Ik word weleens vergeleken met Nigel de Jong en N'Golo Kanté; allemaal dezelfde soort spelers."