'Oliseh-soap gaat door: Fortuna pestte trainer weg met koud water en slecht eten'

'Oliseh-soap gaat door: Fortuna pestte trainer weg met koud water en slecht eten'

20-03-2018 19:59
27

De clubleiding van Fortuna Sittard heeft Sunday Oliseh van repliek gediend na zijn uitlatingen. De kans lijkt uitgesloten dat Oliseh in zijn functie van hoofdtrainer terugkeert.

Dinsdag stond er een zitting op het programma, maar daarin vonden Oliseh en Fortuna elkaar niet. Daarop besloot de commissie om over vier weken zelf de knoop door te hakken, melden De Telegraaf en 1Limburg.

Fortuna wilde aantonen dat er voldoende aanleiding is om het contract van Oliseh te verscheuren. Oliseh zelf ging in beroep tegen het ontslag en hoopt zelfs terug te keren in zijn functie. De club zegt over Oliseh dat hij zich misdragen heeft tegenover medewerkers en stafleden van Fortuna.

Oliseh en zijn advocaat betichtten de club van illegale praktijken en zeggen dat er een zwart geld circuit is gecreëerd door de Turkse eigenaar Isitan Gün. De clubloze trainer stelde tijdens de zitting dat spelers cash bonussen en andere betalingen kregen van Gün en dat hem ook meerdere keren zwarte betalingen zijn voorgesteld. Oliseh zei dat de club hem is gaan wegpesten, toen hij daarover klaagde en niet mee wilde werken aan 'illegale praktijken'.

Fortuna is Oliseh zo zwaar gaan pesten dat ze hem koud water in de douche gaven en hem steeds slechter eten gaven, schrijft De Telegraaf. Van het koude water zou hij ziek geworden zijn. De arbitragecommissie van de KNVB komt binnen vier weken met een besluit.