Ödegaard begint aan Heerenveen-afscheidstournee: Als het kan, graag!

Ödegaard begint aan Heerenveen-afscheidstournee: "Als het kan, graag!"

20-03-2018 23:00
28

Martin Ödegaard (links op de foto) is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste maanden in dienst van sc Heerenveen. Het negentienjarige toptalent uit Noorwegen, tot het einde van het seizoen gehuurd door de Friezen, heeft echter nog geen idee waar zijn sportieve toekomst ligt.

"Ik wil eerst het seizoen hier goed afsluiten, dan keer ik terug bij Real Madrid (waar Ödegaard nog tot medio 2021 onder contract staat, red.) en dan gaan we evalueren", laat de linkspoot weten aan het Noorse VG. Ödegaard verwacht dat De Koninklijke hem nogmaals zal verhuren. Een terugkeer bij Heerenveen ligt niet voor de hand, aangezien de Noor inzet op een hoger aangeschreven club. "Als het kan, graag! Het is altijd goed om stappen te maken. Daar ben je ook voetballer voor, om steeds een stap omhoog te zetten."

De tienvoudig Noors international heeft inmiddels bijna anderhalf jaar in Friesland achter de rug, sinds hij in januari 2017 op huurbasis overkwam van Real Madrid. Sindsdien is hij goed geweest voor drie treffers in 42 officiële wedstrijden. Heerenveen-directeur Luuc Eisenga liet onlangs al weten dat zijn club niet van plan is om Ödegaard op permanente basis in te lijven.