'We willen hem nog allemaal graag bij Ajax zien, maar de realiteit is anders'

'We willen hem nog allemaal graag bij Ajax zien, maar de realiteit is anders'

21-03-2018 07:10
44

Danny Blind en Peter Bosz voorspellen Matthijs de Ligt een grote toekomst. Blind zegt dat het voor de achttienjarige verdediger van Ajax goed is om nog een seizoen in Amsterdam te blijven, maar betwijfelt of dat erin zit.

"Hoelang hij nog bij Ajax speelt? Dat is niet te zeggen", zegt Blind in Voetbal International. "We kunnen hem allemaal nog graag bij Ajax willen zien, maar de realiteit is in het huidige voetbal anders. Als een club van het kaliber Barcelona zich meldt, dan wordt het proces in werking gezet. Dat houd je niet tegen, zo zit de markt gewoon in elkaar."

Blind adviseert De Ligt vervolgens. "Toch zou het in mijn ogen zinvol zijn om nog een volledig seizoen in Amsterdam te blijven, maar dan wel met de weerstand van Europees voetbal. Het niveau van de Eredivisie kan hij aan, dat kan iedereen wekelijks zien, dus is het goed hem te blijven uitdagen. Tegen grotere spitsen, die tactisch sterker zijn, ligt de volgende prikkel."

Bosz liet De Ligt op zestienjarige leeftijd debuteren in Ajax 1. "Het is logisch dat topclubs hem intensief volgen. Een nieuwe volgende prikkel kan goed zijn, maar dan moet hij verzekerd zijn van speelminuten. En hij is nog jong, dit is pas zijn eerste volledige seizoen als basisspeler in het profvoetbal. Uiteindelijk komt die stap hogerop er zeker, het gaat vooral om de afweging wat het goede moment is."

No Poll