Van Hanegem hard: Het zou toch je trainer zijn, zeg. Al dat gegil...

Van Hanegem hard: "Het zou toch je trainer zijn, zeg. Al dat gegil..."

21-03-2018 09:40
32

Willem van Hanegem blijkt bepaald geen groot bewonderaar te zijn van Peter Hyballa. Het Feyenoord-icoon reisde ooit af naar Bochum om een demonstratietraining van de Duitser met Nederlandse roots te bekijken. 

"Op televisie zie ik die ex-trainer van NEC heel gewichtig over voetbal praten. Peter Hyballa, ja. Schijnt bij alle clubs genoemd te worden, of hij noemt zichzelf, geen idee. Ik ben ooit naar Bochum gereden, daar gaf Hyballa een paar demonstratietrainingen", vertelt Van Hanegem aan Voetbal International. 

"Als je erheen ging, kreeg je de benodigde punten voor je trainersdiploma. Wat ik zag was niks, wat ik hoorde was een hoop kabaal. Na een kwartier wilde ik alweer weg. Het zou toch je trainer zijn, zeg. Al dat gegil... Het vreemde is dan dat er mensen zijn die in zo’n jongen de redding van ons voetbal zien. Nee, de redding van ons voetbal is als we met z’n allen weer een beetje normaal gaan doen."

Lijnders
Van Pepijn Lijnders, sinds januari trainer in Nijmegen, blijkt De Kromme ook geen fan. "Bij NEC rent er zo’n type met een coachbord in zijn ene en een stopwatch in zijn andere hand tijdens de oefeningen zijn spelers achterna. Als ik dat hoor, moet ik niet eens lachen. Dan denk ik: jij moet worden opgenomen. Terwijl zo’n jongen ook gewoon afhankelijk is van zijn spelers."