Eigen kleren wassen bij Swansea City: Andere spelers kleedden zich om in de auto

Eigen kleren wassen bij Swansea City: "Andere spelers kleedden zich om in de auto"

21-03-2018 19:00
18

Dorus de Vries besloot in de zomer van 2006 om het internationale avontuur aan te gaan en verruilde ADO Den Haag voor het Schotse Dunfermline Athletic. Inmiddels is de doelman 37 jaar oud en is hij, na enkele omzwervingen in Engeland, bij topclub Celtic beland.

De routinier heeft uiteraard geen spijt van zijn beslissing om eens over de grens te gaan kijken. Vooral aan zijn periode bij Swansea City, tussen 2007 en 2011, denkt hij met veel plezier terug. "Ik speelde in volgepakte, oudere stadions waarin de tribunes dicht tegen de lijnen aan staan en kreeg zo de echte Engelse sfeer mee. Ik heb in de loop der jaren ook veel Nederlandse liefhebbers zien langskomen", vertelt hij aan de NOS.

De huidige nummer veertien van de Premier League speelde in de tijd van De Vries nog in de League One en gold toen nog als een veredelde amateurclub. "We hadden geen eigen trainingsfaciliteiten. Wij moesten ons omkleden in de publieke kleedkamers van een sportschool (...) Andere spelers kleedden zich om in de auto. Vlak voordat we het veld opgingen, zag je overal auto's staan met de achterklep open", aldus De Vries, die ook zijn eigen trainingskleren moest wassen. "Dat deed je toen allemaal zonder te morren, want het had ook zeker zijn charme. Uiteindelijk werd het snel professioneler, maar die begintijd... Dat waren mooie momenten."