'Aangeklaagde Herrera gaat Manchester United mogelijk verlaten: 36 miljoen euro'

'Aangeklaagde Herrera gaat Manchester United mogelijk verlaten: 36 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 21 maart 2018 om 19:28wo 21-03-2018 om 19:28

Ander Herrera staat mogelijk aan de vooravond van een vertrek bij Manchester United. De 28-jarige Baskische middenvelder staat volgens het Spaanse Mundo Deportivo in de belangstelling van twee clubs: Athletic de Bilbao en AC Milan.

Athletic haalde Herrera in de zomer van 2011 op bij Real Zaragoza, verkocht hem drie jaar later aan Manchester United en zou de middenvelder nu weer terug naar Baskenland willen halen. De interesse van AC Milan lijkt echter concreter te zijn: volgens Mundo Deportivo zijn de Rossoneri bereid om 36 miljoen euro te betalen, precies het bedrag dat Manchester United voor Herrera heeft betaald.

De tweevoudig Spaans international was onder Louis van Gaal en tijdens het eerste seizoen onder Jose Mourinho nog een vaste waarde bij United. Afgelopen seizoen kwam hij tot 47 officiële wedstrijden namens The Mancunians en speelde hij negentig minuten lang mee tijdens de Europa League-finale tegen Ajax. Dit seizoen is het echter kwakkelen geblazen voor Herrera, die nog tot medio 2019 onder contract staat. Mogelijk wordt hij slachtoffer van de grote schoonmaak die Mourinho door wil voeren.

Overigens loopt er in Spanje nog een rechtszaak tegen Herrera. De middenvelder wordt verdacht van betrokkenheid bij matchfixing in zijn tijd bij Real Zaragoza en loopt het risico om vier jaar lang de gevangenis in te gaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws