Via Eredivisie naar absolute wereldtop: Ik vond Willem II een mooie club

Via Eredivisie naar absolute wereldtop: "Ik vond Willem II een mooie club"

21-03-2018 23:55
24

Mousa Dembélé maakt tegenwoordig furore in de Premier League, maar de carrière van de Belgisch international had ook heel anders kunnen lopen. In 2005 verkoos bij Willem II boven de Belgische topclub Anderlecht. 

Dembélé sprak destijds onder meer met Anderlecht. "Maar er waren meerdere teams die belangstelling toonden. Ook in het buitenland, en dat was ook best wel interessant. Maar ik liet het een beetje open. Ik dacht nooit: ik moet zoals die speler zijn. Of: ik moet voor Real Madrid of Barcelona voetballen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Uiteindelijk kreeg Willem II de voorkeur. "Ik vond Willem II een mooie club en zij speelden ook Europees voetbal, in de UEFA Cup. Vroeger keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal op Studio Sport, en ik vond dat veel mooier ogen dat het Belgische voetbal", vervolgt Dembélé, die tegenwoordig als Tottenham-middenvelder indruk maakt in de Premier League. 

"Ze waren ook verder in de infrastructuur. Dat trok mij gewoon veel meer aan. Het was een gemakkelijke keuze voor mij, want ik dacht dat ik daar meer van het voetbal zou kunnen genieten dan bij Anderlecht", besluit de Belg.