Stam-ontslag 'klote': Man, in Engeland ziet echt iedereen hem als een koning

Stam-ontslag 'klote': "Man, in Engeland ziet echt iedereen hem als een koning"

22-03-2018 07:23
7

Pelle Clement baalt er stevig van dat Jaap Stam ontslagen is bij Reading. De aanvallende middenvelder werd afgelopen zomer door Stam bij Ajax weggeplukt.

"Dit is klote, ik had dit na afgelopen weekeinde ook niet meer zien aankomen", zegt Clement in De Telegraaf over het vertrek van zijn coach. "We zijn wel beter gaan voetballen, maar je moet wel gewoon wedstrijden winnen. Zoiets hangt natuurlijk in de lucht als dat lang niet gebeurt, maar het blijft toch altijd een beetje raar dat een trainer eruit gegooid wordt wanneer spelers niet presteren."

Stam genoot veel respect binnen de spelersgroep én bij de fans. "Hij heeft jaren in de Engelse top gespeeld, je ziet dat hij als geen ander weet wat er gevraagd wordt in Engeland. Dat is ook wat hij heel goed overbracht op ons, tactisch kon iedereen daarin mee. Maar wij moeten het uiteindelijk doen op het veld", aldus Clement. "Man, in Engeland ziet echt iedereen hem als een koning. Hij krijgt zo ontzettend veel respect, dat merk je altijd. Er staan altijd mensen met fotoboeken van de selectie, waar je dan handtekeningen in kan zetten. Maar overal staan mensen met weer aparte foto’s van Stam of die echt met hém op de foto willen."