Spits doet boekje open over Oliseh: Hij behandelde ons als honden

Spits doet boekje open over Oliseh: "Hij behandelde ons als honden"

22-03-2018 07:40
52

Volgens Sjoerd Ars was iedereen bij Fortuna Sittard bang voor Sunday Oliseh. De spits van De Graafschap en oud-speler van de Limburgers legde dinsdag een verklaring af in de arbitragezaak waarin Oliseh zijn terugkeer als trainer bij Fortuna wilde afdwingen.

"Zo’n trainer had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb jaren in het buitenland gevoetbald en daar zaten rare trainers tussen. Maar een trainer die mensen bedreigt en spelers vernedert, die had ik nog nooit meegemaakt. Hij behandelde ons als honden", zegt Ars in gesprek met de Gelderlander. "Er heerste bij Fortuna onder leiding van Oliseh een angstcultuur. Iedereen was bang. Na een paar maanden waren al drie mensen van de staf weg. Die man intimideerde mensen. De bom moest wel een keer ontploffen."

"Niet voor niets heeft hij als speler bij Borussia Dortmund al een keer een medespeler geslagen. En als bondscoach van Nigeria liet hij de keeper van het nationale teams uit het hotel zetten, nadat hij vanwege de begrafenis van zijn moeder een dag te laat in het trainingskamp was gearriveerd. Bij ons waren spelers ook bang voor hem. Die durfden niets te zeggen. Het zegt ook wel iets dat Oliseh overal met bonje is vertrokken."