Weerzien met 'meneer Koeman': 'Moest toch nog écht aanpoten bij Ajax 1'

Weerzien met 'meneer Koeman': 'Moest toch nog écht aanpoten bij Ajax 1'

22-03-2018 09:35
31

Voor Ryan Babel is het bijzonder om bij Oranje weer samen te werken met Ronald Koeman, de coach die hem liet debuteren bij Ajax. Destijds zag de Besiktas-speler in Koeman nog niet de man die het Nederlands elftal ooit zou moeten redden.

"Nee, nee, nee, ik zag destijds in hem nog geen toekomstige bondscoach. Misschien dat hij de kwaliteiten daarvoor al had, hoor", zegt Babel in gesprek met De Telegraaf. "Maar ik was voornamelijk met mezelf bezig. Als jonge speler moest je toen écht nog aanpoten om bij Ajax 1 te blijven. Dat ik hem nu bij Oranje weer ontmoet, vind ik bijzonder. Hij speelde een rol aan het begin van mijn carrière en nu dus ook richting het einde van mijn loopbaan, in een heel andere tijd, in een andere functie. En ik ben geen jonkie meer, maar de oudste. We kunnen elkaar laten zien welke groei we hebben doorgemaakt."

Babel herinnert zich nog wel wat van Koeman in zijn Ajax-periode. "Meneer Koeman stelde me destijds snel op mijn gemak. Hij was een echte Ajax-trainer: correct en helder naar de groep. De speelwijze was duidelijk. Hij gaf me de kans en daar ben ik hem altijd dankbaar voor gebleven."