'Niet te vergelijken met Andrés Guardado. Veel dominanter. Zover is hij nog niet'

'Niet te vergelijken met Andrés Guardado. Veel dominanter. Zover is hij nog niet'

22-03-2018 10:08
28

Voormalig PSV'er Edward Linskens vindt dat Jorrit Hendrix niet vergeleken mag worden met Andrés Guardado. De huidige controleur van PSV kan nog niet tippen aan het niveau van de Mexicaanse middenvelder, vindt Linskens.

"Normaal heeft de controleur een cruciale positie op het middenveld van PSV", begint Linskens in gesprek met Voetbal International. "Heel belangrijk omdat PSV haast altijd op de helft van de tegenstander speelt. Dit seizoen is dat anders. PSV speelt een stuk minder dominant en met twee verdedigende middenvelders. Hendrix heeft het om die reden een stuk makkelijker."

"Het wordt interessant om te volgen hoe hij zich ontwikkelt als PSV weer aanvallender gaat spelen. Kan hij dan verder naar voren spelen?", vraagt de voormalig middenvelder van onder meer PSV zich hardop af. "Wat dat betreft is Hendrix niet te vergelijken met Andrés Guardado. De laatste was veel dominanter aanwezig, bij hem begonnen de meeste aanvallen. Zover is Hendrix nog niet."

Hendrix is daarentegen pas 23 jaar oud en heeft dus tijd om zich te ontwikkelen. "Maar ik ben benieuwd welke stappen hij zet met betere spelers om zich heen. Hij kan zeker nog doorgroeien. Het grappige is dat hij een heel mooie lange pass heeft, maar dat zijn schoten op het doel nog niet veel opleveren. Hendrix heeft in 111 duels vijf keer gescoord, dat is iets te weinig", besluit Linskens.