'Boost voor Feyenoord City-plannen na uitkomst gemeenteraadsverkiezingen'

'Boost voor Feyenoord City-plannen na uitkomst gemeenteraadsverkiezingen'

22-03-2018 10:45
117

Voorstanders van het plan Feyenoord City mogen tevreden zijn met de uitslag van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. De partijen die kritisch zijn op de plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion hebben geen grote overwinningen geboekt in de gemeente.

De SP, Partij voor de Dieren, PVV en GroenLinks waren eerder overwegend negatief over Feyenoord City. Die vier partijen hebben in de nieuwe gemeenteraad slechts 10 van de 45 zetels weten te bemachtigen. Dat meldt RTV Rijnmond. De lokale partij Stadsinitiatief Rotterdam is ook fel tegenstander van Feyenoord City, maar die partij wist geen enkele zetel binnen te hengelen tijdens de verkiezingen van woensdag.

Het overgrote deel van de nieuwe Rotterdamse raad heeft wel oren naar de Feyenoord City-plannen. Volgens verschillende partijen kan het project de stad een boost opleveren, maar de partijen stellen wel voorwaarden voor de plannen. In 2017 kreeg het project voorlopige steun van de gemeenteraad. Het nieuwe stadion van Feyenoord, dat onderdeel is van Feyenoord City, moet zo'n 400 miljoen euro kosten. Het gehele project (met onder meer een winkelcentrum) moet 1,4 miljard euro kosten.