'Toen kwam Bergkamp binnen. Al mijn teamgenoten stonden op, maar ik bleef zitten'

'Toen kwam Bergkamp binnen. Al mijn teamgenoten stonden op, maar ik bleef zitten'

22-03-2018 11:55
21

Het moment dat James Lawrence Dennis Bergkamp ontmoette, herinnert de voormalig middenvelder van Ajax zich nog als de dag van gister. In gesprek met Sky Sports blikt Lawrence terug op zijn periode bij Ajax.

In 2009 verliet Lawrence, nu 25 jaar oud en speler van AS Trencin, de jeugdopleiding van Arsenal om in Nederland te gaan voetballen. Even speelde hij zijn wedstrijden in Haarlem, waar toen ook Timo Letschert en Quincy Promes speelden. "Ons elftal werd onderschat. We moesten tegen Ajax spelen en wonnen met 0-3 van ze, op de Toekomst. Dat betekende voor mij niet veel. Maar voor mijn teamgenoten was het heel wat, spelen tegen Ajax en ook nog winnen", zegt Lawrence.

Niet veel later kwam de Engelsman terecht in de jeugdopleiding van Ajax, waar Arsenal-legende Bergkamp op dat moment al werkzaam was. "Ik liep de kleedkamer in voor mijn eerste oefenduel met Ajax en ging zitten om me klaar te maken. Toen kwam Dennis Bergkamp binnen. Al mijn teamgenoten stonden op, maar ik bleef zitten. Ik was verstijfd, ik kon geen woord uitbrengen. Als Arsenal-fan was het geweldig om hem te zien voor mijn eerste wedstrijd", aldus Lawrence.