Ten Hag: 'Negen goals gemaakt, dat komt niet vanzelf. Het is een indicatie'

Ten Hag: 'Negen goals gemaakt, dat komt niet vanzelf. Het is een indicatie'

22-03-2018 16:47
31

Ajax-trainer Erik ten Hag is te spreken over de progressie die zijn elftal de laatste weken boekt. Hij blikt tijdens de interlandperiode met Ajax TV terug op zijn eerste weken in de hoofdstad.

Ten Hag is blij met de ruime zeges op sc Heerenveen (4-1) en Sparta (2-5). "In de afgelopen twee wedstrijden hebben we negen goals gemaakt. Dat komt niet vanzelf", aldus de coach, die veel vraagt van zijn groep. "Vanaf het eerste moment de duimschroeven aandraaien, de tegenstander bij de strot grijpen en een hoog baltempo doorvoeren. Gelijk de druk erop houden, dan zie je dat de tegenstander het niet meer kan belopen, waardoor ruimtes en gaten vallen. Op dat moment moeten wij toeslaan."

Volgens Ten Hag zijn de eerste weken ondanks alles 'prima verlopen'. "Je weet dat er altijd hobbeltjes komen. Een proces gaat nooit alleen naar boven, natuurlijk komen er tegenslagen. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat. Soms kan daar iets goeds uit ontstaan. De laatste twee wedstrijden zijn daar duidelijk een indicatie van. Na de interlandweek moeten we daar op voortborduren. Sterker nog, het moet beter, elke keer weer."

Ten Hag heeft tijdens de interlandperiode wat meer rust, maar neemt geen vrij. "We kijken al richting de zomer. Er is genoeg te plannen, dus er is genoeg werk aan de winkel."