Koeman positief verrast door Strootman: 'Had uit laatste interlands ander beeld'

Koeman positief verrast door Strootman: 'Had uit laatste interlands ander beeld'

22-03-2018 17:02
35

Bondscoach Ronald Koeman hield zich donderdag tijdens zijn persconferentie nog op de vlakte over zijn opstelling in de oefeninterland tegen Engeland. Hij werd ook gevraagd naar de keepersdiscussie.

"Jeroen Zoet doet het goed bij PSV, Jasper Cillessen in de wedstrijden die hij speelt bij Barcelona ook. Als ik niet voor hem kies, is dat niet omdat hij te weinig heeft gespeeld. Want dan had ik hem ook niet geselecteerd", liet de keuzeheer weten, geciteerd door Voetbal International.

Koeman benadrukte nog maar eens dat Oranje voorlopig niet in een 4-3-3 systeem gaat spelen. "Ik zeg niet dat we nooit meer 4-3-3 gaan spelen, maar deze vier interlands wil ik gebruiken voor iets anders. We hebben niet meer de échte toppers, dus je zoekt het in andere dingen. In mijn selectie heb ik ook gekozen voor spelers waarvan ik weet dat zij het systeem prima kunnen spelen."

De bondscoach benadrukte verder dat reserve-aanvoerders Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman geen beschermde status hebben. "Het zijn wel jongens die bij grote clubs spelen. Ze hebben verantwoordelijkheid. Dit soort jongens zijn heel belangrijk voor het elftal. Qua leeftijd en ervaring, zij moeten mede bepalen dat het beter gaat worden. 

Volgens Koeman maakt Strootman een goede indruk. "Ik had uit de laatste interlands ook een wat ander beeld, hij zal ook de eerste zijn om dat toe te geven."