Doelman en verdedigers vertrekken uit Heerenveen: opties niet gelicht

Doelman en verdedigers vertrekken uit Heerenveen: opties niet gelicht

22-03-2018 17:33
8

SC Heerenveen neemt deze zomer afscheid van meerdere spelers. De opties in de aflopende contracten van Caner Cavlan, Maarten de Fockert en Robert van Koesveld worden niet gelicht, meldt de Friese club donderdag.

Cavlan kwam in de zomer van 2015 over van De Graafschap. De afgelopen twee seizoenen speelde hij op huurbasis voor de Turkse clubs Sanliurfaspor en Boluspor. De linksback speelde 39 Eredivisie-wedstrijden voor sc Heerenveen, waar hij door de aanwezigheid van Dave Bulthuis en Lucas Woudenberg overbodig is.

De Fockert werd door sc Heerenveen in de zomer van 2014 overgenomen van Feyenoord. Na twee seizoenen in Heerenveen vertrok de 23-jarige doelman op huurbasis naar VVV-Venlo. De Fockert kwam in Venlo tot 23 officiële optredens in de Jupiler League. Dit seizoen komt De Fockert op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles.

Ook Van Koesveld verlaat het Abe Lenstra Stadion. De verdediger kwam in de zomer van 2008 in de Friese jeugdopleiding terecht. Na vier seizoenen vertrok hij naar Ajax om in 2015 weer terug te keren op het oude nest. De afgelopen twee seizoenen speelde Van Koesveld op huurbasis voor Helmond Sport.