Kassa bij interlanddebuut in Amsterdam: opa van talent kan 20.000 euro opstrijken

Kassa bij interlanddebuut in Amsterdam: opa van talent kan 20.000 euro opstrijken

22-03-2018 20:36
11

De opa van Lewis Cook kijkt vrijdagavond ongetwijfeld met bovengemiddelde belangstelling naar het oefenduel tussen Nederland en Engeland. Wanneer de jonge middenvelder van Bournemouth namelijk in actie komt tegen Oranje, kan zijn grootvader 20.000 euro bijschrijven op zijn rekening. 

Toen de 21-jarige Cook in 2014 doorbrak in het eerste elftal van Leeds United, ging zijn opa een weddenschap aan met bookmaker William Hill. Hij wist namelijk zeker dat zijn kleinzoon binnen tien jaar ging debuteren in de nationale ploeg van Engeland.

De opa van Cook zette zo'n 700 euro in. Zijn vertrouwen in de sierlijke middenvelder wordt nu waarschijnlijk dubbel en dwars terugbetaald. Als Cook inderdaad in actie gaat komen, levert dat zijn opa een kleine 20.000 euro op. Dat meldt The Daily Mirror

Cook werd in 2017 al eens geselecteerd, maar toen kwam het nog niet tot een officiële cap. De rechtspoot maakte in 2016 de overstap van Leeds naar Bournemouth. Namens The Cherries kwam Cook dit seizoen 26 keer in actie. 

Wilshere haakt af
Jack Wilshere komt vrijdag sowieso niet in actie tegen het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder van Arsenal kampt met een knieblessure en is niet mee afgereisd naar Amsterdam. Bondscoach Gareth Southgate heeft verder bevestigd dat Jordan Pickford (Everton) in de Arena op doel staat. Liverpool-routinier Jordan Henderson is captain van The Three Lions.