Spelers kloppen aan bij Twente-directie over Verbeek: driekwart knapt af

Spelers kloppen aan bij Twente-directie over Verbeek: driekwart knapt af

24-03-2018 07:01
37

Gertjan Verbeek wordt dit seizoen niet ontslagen bij FC Twente. Dat garandeert algemeen directeur Erik Velderman in De Telegraaf.

"We gaan het seizoen afmaken met de huidige staf", laat de beleidsman van de hekkensluiter van de Eredivisie weten. Deze week werden formele en informele gesprekken gevoerd met de selectie en begeleidingsstaf vanwege de sluimerende onvrede over Verbeek en de situatie van de club. Volgens De Telegraaf heeft een spelersdelegatie aangeklopt bij Velderman en is driekwart van de selectie afgeknapt op de coach.

"Het klopt dat er spelers bij mij zijn geweest. Ik ontken niet dat er is gesproken over hoe zaken de laatste tijd zijn gegaan, maar dat richtte zich niet alleen op de trainer", zegt Velderman. "Een van de dingen die ter sprake is gekomen, is dat de spelers zich zorgen maken over de toekomst van de club. Ik heb hen verteld dat dat niet nodig is en dat ze zich op het voetbal kunnen concentreren."

FC Twente prefereert rust. "Als ik zou denken dat een trainerswissel tot resultaat zou leiden, dan zouden we het in een New York minute doen, maar wij denken niet dat het de sleutel is. De positie van de trainer is voor ons geen issue. We hebben er vertrouwen in dat de staf en de spelers er alles aan zullen doen om dit seizoen tot een goed einde te brengen."