'Ik hoop keer bij Oranje te zitten, dat had ik kort geleden niet durven zeggen'

'Ik hoop keer bij Oranje te zitten, dat had ik kort geleden niet durven zeggen'

24-03-2018 10:33
27

Mike van der Hoorn heeft na moeizame Ajax-jaren en een gewenningsperiode bij Swansea City de stijgende lijn te pakken. De 25-jarige verdediger speelt alles en lijkt kanshebber op de titel Speler van het Jaar bij de club uit Wales.

Ook analytici van het programma Match of the Day roemen Van der Hoorn. De lof nam na een rake kopbal tegen West Ham United eerder deze maand alleen maar toe. "Ik ben sterker dan ooit", zegt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad. "Mijn beste jaren zijn nu aangebroken. Veel heeft met speeltijd te maken. Ik heb me nooit een heel seizoen kunnen bewijzen. Dat merk je. Je loopt achter."

"Wie weet, waar ik had gestaan als ik wel alles had gespeeld, maar dat is koffiedik kijken. Nu, met 24 duels in de benen, voel ik me groeien. Dat is lekker", vervolgt Van der Hoorn, die voorzichtig denkt aan een stap hogerop. "Ik wil gewoon alles uit mijn carrière halen. Ik denk, dat ik nog iets hogerop kan." Eerst wil Van der Hoorn zich verder ontwikkelen bij Swansea. "Ik moet wekelijks presteren, een constante waarde voor Swansea blijven, beter worden en als het even kan hier een nieuw contract afdwingen; mijn huidige loopt volgend jaar af. Daarna mag ik voorzichtig verder kijken."

Van der Hoorn durft ook voorzichtig naar Oranje te kijken. Al zijn teamgenoten informeerden of hij niet al een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman had gekregen. "Net als iedereen hoop ik er een keer bij te zitten. Kort geleden had ik dat niet durven zeggen."

Lees ookParanoïde na transfer naar Ajax: "Ik kwam in een donkere wereld"