'Toen begon Kramertje te huilen: ik doe niet mee, ik wil niet mee naar Feyenoord'

'Toen begon Kramertje te huilen: ik doe niet mee, ik wil niet mee naar Feyenoord'

24-03-2018 18:34
23

Michiel Kramer verruilde Feyenoord onlangs voor Sparta Rotterdam nadat hij zichzelf onmogelijk had gemaakt in De Kuip. De boomlange spits kijkt echter, ondanks zijn geruchtmakende vertrek, met een voldaan gevoel terug op zijn periode bij de regerend landskampioen.

"Het is altijd mijn droom geweest om voor Feyenoord te spelen. En dat is uiteindelijk gelukt", laat Kramer weten in gesprek met Harry Vermeegen voor Recht uit Rotterdam. "En ik heb twee keer op de Coolsingel gestaan en dat kan ook niet iedereen zeggen. In mijn eerste jaar heb ik veel gespeeld én veel gescoord. In mijn tweede jaar was het iets minder, maar zijn we wel kampioen geworden. Ik had achteraf meer willen spelen, maar ik kan wel mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb. Op mijn manier", knipoogt Kramer.

Wedden

Meer odds

Kramer en Vermeegen hebben overigens een gemeenschappelijk verleden. Toen de interviewer in de jaren negentig nog als De Regenjas door het leven ging, regelde hij als verrassing een proeftraining bij Feyenoord voor Kramer. "Toen stond ik bij Kramertje voor de deur, maar hij begon te huilen. Hij zei: ik doe niet mee, ik wil niet mee naar Feyenoord", onthult Vermeegen. Kramer kan zich het voorval nog herinneren. "Dat klopt, ik wilde lekker bij mijn vrienden blijven voetballen", lacht de spits.