Denen vestigen hoop op Eriksen: 'Prachtig hoofdstuk in onze historie schrijven'

Denen vestigen hoop op Eriksen: 'Prachtig hoofdstuk in onze historie schrijven'

25-03-2018 08:55
14

De druk op de schouders van Christian Eriksen bij de Deense nationale ploeg is groter dan ooit. De sterspeler van Tottenham Hotspur is cruciaal voor het behalen van WK-succes. Zelf verblikt of verbloost hij niet onder alle aandacht.

Zelfs bondscoach Age Hareide doet geen moeite om de druk op zijn vedette weg te nemen. Volgens Hareide behoort de 26-jarige Eriksen tot de tien beste spelers ter wereld. "Of dat voor extra druk zorgt? Nee, dat is zijn mening", reageert de oud-Ajacied tegenover BT Sport, geciteerd door Voetbal International.

"Ik denk dat bijna iedere trainer op het WK wel een of meerdere top-tien spelers in de selectie heeft", vervolgt Eriksen. "Natuurlijk zijn het mooie woorden van Age, maar ze beïnvloeden mij niet. Het is alleen maar mooi dat mensen van je verwachten dat je cruciaal bent en echt iets toevoegt."

Eriksen kijkt uit naar het WK. "Het is een enorm podium. Wij focussen ons eerst op de drie duels in de groepsfase en gaan daarna pas dromen. Ik wil belangrijk zijn voor mijn land, mijn waarde bewijzen. Als dat lukt, hoop ik met het team een prachtig hoofdstuk te schrijven in de Deense voetbalhistorie."