Van der Vaart: Zie mezelf niet voor één interland met bosje bloemen lopen

Van der Vaart: "Zie mezelf niet voor één interland met bosje bloemen lopen"

25-03-2018 23:52
26

Rafael van der Vaart rekent niet meer op een uitnodiging voor het Nederlands elftal en ziet een laatste afscheidsinterland ook niet bepaald zitten. De middenvelder van FC Midtjylland heeft nooit bedankt voor Oranje, maar richt de toekomst op zijn clubcarrière.

"Ja, ik wil nog graag een jaartje voetballen en waar dat dan is... het liefste een beetje in de buurt. Nederland, Denemarken, maar we zien het wel", aldus Van der Vaart in Studio Voetbal. De oud-speler van onder meer Ajax, Hamburger SV en Real Madrid voelbalt sinds 2016 in Denemarken, waar zijn vriendin Estavana Polman op hoog niveau handbalt.

"Ik wil blijven voetballen zo lang ik kan en als ik stop, stop ik met alles", vervolgt de spelmaker, die zijn generatiegenoten Arjen Robben en Wesley Sneijder na vele jaren zag afhaken bij het Nederlands elftal. Er wordt gesproken over een afscheidsceremonie voor 'De Grote Vier', maar Van der Vaart is daar niet enthousiast over. "Ik zie mezelf niet nog twee minuten invallen en voor één interland met een bosje bloemen lopen."