Weet je wie echt goed in de spits was? Babel. Hij was zo goed aan de bal

"Weet je wie echt goed in de spits was? Babel. Hij was zo goed aan de bal"

27-03-2018 20:45
29

Kenneth Perez steekt de loftrompet over Ryan Babel. De 31-jarige aanvaller maakte een sterke indruk tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Portugal (0-3).

"Weet je wie echt goed in de spits was? Babel. Je hebt het over een balvaste spits en dan moet hij vaak groot en sterk zijn. Babel is niet zo heel groot, maar hij was zo goed aan de bal", zegt Perez bij FOX Sports. "Ik dacht toen hij naar het Midden-Oosten ging, nu is hij min of meer gestopt en gaat hij zich richten op rappen. Maar toen dook hij op bij Deportivo La Coruña. Na een half jaar ging hij weg en nu bij Besiktas speelt hij heel veel en in de Champions League."

Sjoerd Mossou haakt in. "Hij had wel een imago dat hij druk was met muziek en snelle auto's. Maar hij blijkt ook gewoon een serieuze, hard werkende prof te zijn", zegt de journalist van het Algemeen Dagblad. Volgens Perez was hij dat altijd, al heeft hij een sterke ontwikkeling doorgemaakt. "Toen hij heel jong was heb ik met hem gevoetbald. Hij werkte hard aan zijn schot, dat was echt abominabel slecht toentertijd. Dat heeft hij echt ontwikkeld."

"Hoe hij nu voetbalt is heel anders. Dat heeft ook met leeftijd te maken. Kleine vooractie, bal vasthouden en afleggen", besluit Perez.