Update: 'PSV niet op de hoogte van Chelsea-akkoord, ook Ajax in de race'

Update: 'PSV niet op de hoogte van Chelsea-akkoord, ook Ajax in de race'

27-03-2018 22:05
89

PSV dreigt de vijftienjarige jeugdspeler Jayden Braaf kwijt te raken aan Chelsea. De in Amsterdam geboren spits heeft een met The Blues een principeovereenkomst bereikt over een verhuizing naar Londen.

De familie van Braaf heeft dat dinsdagavond bevestigd aan het Eindhovens Dagblad. De jonge spits werd opgeleid door Ajax en verhuisde, na één seizoen bij de Amsterdamse amateurclub AFC, in de zomer van 2014 naar Eindhoven. In januari 2017 maakte hij zijn debuut voor Oranje Onder 15. In de vijf jeugdinterlands die nog zouden volgen, kwam de spits eenmaal tot scoren.

Het is niet de eerste keer dat Chelsea een talent oppikt in de jeugdopleiding van PSV. Patrick van Aanholt verhuisde in de zomer van 2017 van Eindhoven naar Stamford Bridge. Spelers als Marco van Ginkel en Jeffrey Bruma bewandelden juist de omgekeerde weg en trokken van Chelsea naar PSV.

Update 22.05: PSV is niet op de hoogte van een akkoord tussen Braaf en Chelsea, laat de club weten aan het Eindhovens Dagblad. Stefano van Delden, oom én begeleider van het talent, beweert echter dat hij een mondelinge overeenkomst heeft bereikt met The Blues. Volgens de zaakwaarnemer was er ook interesse van Manchester City en zou Ajax zelfs geprobeerd hebben om zijn cliënt terug naar Amsterdam te halen.