'Ajax had ook voor ervaren speler kunnen kiezen. Jesus Navas had geen club'

'Ajax had ook voor ervaren speler kunnen kiezen. Jesus Navas had geen club'

28-03-2018 07:16
33

Het zou zomaar kunnen dat Ajax al na een half jaar afscheid moet nemen van Nicolas Tagliafico, voorspelt Hedwiges Maduro. De linksback van Ajax speelt komende zomer een WK met Argentinië, waar hij door scouts bekeken zal worden.

"Het kan. Als hij een goed WK speelt, zullen er veel Spaanse ploegen komen", zegt Maduro, oud-speler van Ajax, tegen Ajax Showtime. "Misschien is hij nu nog wat onbekend, maar tijdens een WK zijn er altijd veel ogen gericht op Argentinië. Als hij daar goed speelt, is het voor Ajax moeilijk om hem te behouden."

Maduro ziet dat Ajax geen ervaren spelers meer haalt, maar alleen maar jonge talenten. "Ze hebben geaccepteerd dat Nederland gewoon een opleidingsland is, anders kun je niet verklaren dat er zoveel jonge jongens worden aangekocht. Neem Neres, hij doet het nu goed. Dat is een aankoop die opleidingsgericht is. Ajax had er ook voor kunnen kiezen om een ervaren speler te halen. Jesus Navas zat bijvoorbeeld zonder club. Ajax haalt bewust jonge spelers."

Tagliafico is dus wel de 'ervaren speler' waar Ajax naar zocht. "Dat is een uitzondering op de regel, maar je hebt wel de kans dat hij binnen een half jaar weg kan zijn. Als je ziet hoe die jongen de duels ingaat, altijd alsof het zijn laatste is. Je ziet zijn kwaliteit, de ervaring. Dat heeft te maken met het veel spelen van wedstrijden. Hij staat niet voor niets in het Argentijnse elftal, maar het zou kunnen dat hij volgend jaar alweer weg is."