Excelsior kijkt rond op trainersmarkt: 'Ik merk dat sommigen willen wachten'

Excelsior kijkt rond op trainersmarkt: 'Ik merk dat sommigen willen wachten'

28-03-2018 10:53
29

Excelsior is druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Onder meer Marcel Keizer en Ernest Faber worden in het geruchtencircuit genoemd, maar algemeen directeur Ferry de Haan neemt alle tijd en heeft voorlopig nog geen knoop doorgehakt. 

"Er zijn veel namen gepasseerd. We hebben ons afgevraagd of trainers geschikt zijn voor ons en gekeken wat er haalbaar is. Voor een samenwerking zijn nu eenmaal twee partijen nodig", zegt De Haan in gesprek met Voetbal International. 

Op namen weigert hij in te gaan. "Wij weten wat we willen. Ik kan mijn verhaal twee of drie keer vertellen tegen een trainer, maar het zal hetzelfde verhaal zijn als de eerste keer. Meer kan ik niet doen, het is geen kwestie van overhalen of over de streep trekken. Het is aan de trainer."

"Ik merk wel dat sommige trainers willen wachten. Er zijn her en der nog wat trainersfuncties in te vullen, dat zal daar zeker mee te maken hebben. Ons verhaal is duidelijk, ik vertel wat er bij Excelsior mogelijk is, de trainer moet beslissen."

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag gaf onlangs aan dat hij zijn aflopende contract in Kralingen niet zal verlengen.