'Lazio trapt in valse Feyenoord-mail en raakt 2 miljoen euro kwijt aan hackers'

'Lazio trapt in valse Feyenoord-mail en raakt 2 miljoen euro kwijt aan hackers'

28-03-2018 11:10
53

Een wel heel gek verhaal uit Italië: hackers zouden liefst twee miljoen euro hebben gestolen van SS Lazio. De Serie A-club wilde het bedrag overmaken naar Feyenoord, maar trapte volgens Il Tempo vol in een scam van internetoplichters. 

De twee miljoen euro moest worden overgemaakt naar Rotterdam-Zuid, als laatste termijnbetaling voor de transfer van Stefan de Vrij. De verdediger werd in in 2014 overgenomen van Feyenoord en Lazio sprak destijds af dat het de transfersom mocht verspreiden over vier jaar. 

Hackers zouden er in zijn geslaagd om via een zogenaamde phishing mail twee miljoen euro te stelen van Lazio. De Romeinen dáchten een Nederlandse mail te hebben ontvangen van Feyenoord, en maakten een bedrag over, maar het bleek achteraf dus een valstrik. Feyenoord heeft het geld nooit ontvangen. 

Volgens Il Tempo wordt de zaak nu onderzocht door Italiaanse autoriteiten. Ondertussen is De Vrij bezig aan zijn laatste maanden bij Lazio. De stopper vertrekt na dit seizoen transfervrij. Diverse media voorspellen dat De Vrij op korte termijn een vijfjarig contract tekent bij Internazionale.