Geen fluitconcerten voor Ziyech in Marokko: Haha, vergeet het maar

Geen fluitconcerten voor Ziyech in Marokko: "Haha, vergeet het maar"

28-03-2018 18:44
56

Waar Hakim Ziyech een haat-liefdeverhouding heeft met de fans van Ajax, is hij in Marokko mateloos populair. Volgens oud-doelman Khalid Sinouh is hij zelfs de meest populaire international van de Leeuwen van de Atlas.

"Ziyech is de populairste speler", benadrukt Sinouh in het Algemeen Dagblad. "Nog geliefder dan Mehdi Benatia, een speler van het grote Juventus nota bene. Geweldige speler. Maar ja, een verdediger hè. In Marokko wil men de creatieve spelers zien."

Volgens Sinouh is er geen gefluit in Marokko als Ziyech de bal verliest of (onnodig) veel risico in zijn spel legt. "Haha, vergeet het maar. Dat is in Marokko totaal geen item. Echt nul, komma nul. Sterker, het heersende gevoel is nu: blij dat er een creatieve geest in het elftal is."

Zelfs toen de spelmaker ontbrak wegens onenigheid met bondscoach Hervé Renard, werd zijn naam gescandeerd in de stadions. Die vete is inmiddels uitgepraat. "De bondscoach heeft toen zijn eigen ego, weliswaar onder druk, aan de kant gezet. Het is zijn beste beslissing als bondscoach geweest. Want Marokko houdt weer van het Marokkaanse elftal."

Lees ook'Ziyech de beste, niemand begrijpt de heisa in Nederland. Balverlies boeit niet'