'Onze kansen op WK in Qatar zijn niet minder dan die van Nederlands elftal'

'Onze kansen op WK in Qatar zijn niet minder dan die van Nederlands elftal'

28-03-2018 22:47
22

Als het aan bondscoach Remko Bicentini ligt, neemt Curaçao deel aan het WK van 2022. De keuzeheer steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken, zo blijkt uit zijn gesprek met VI. Hij spreekt van een reële kans op kwalificatie voor het toernooi in Qatar.

"Zeker weten. We worden alleen maar sterker. Het is vooral ook de bagage, de ervaring om deze grote toernooien te hebben gespeeld, en de kwaliteit van eigen spelers is bepalend voor succes. Niet ik", zegt Bicentini. "Qatar is nog ver weg. We willen weer naar de Gold Cup in 2019, de Copa América met de grote landen als Brazilië en Argentinië, dat zijn de wedstrijden waar we sterker van worden."

Wedden

Meer odds

"Niemand speelt ons zomaar even weg. Onze kansen op Qatar zijn zeker zijn niet minder dan die van het Nederlands elftal", klinkt de vijftigjarige coach overtuigend. "Ik respecteer ook de voorlopige keuzes die ze maken om voor een van de vertegenwoordigende elftallen van Nederland uit te komen, maar ik probeer ook de realiteit met de jongens te bespreken. Op mijn lijstje staan genoeg goede spelers die ik voor ons Curaçao een geweldige langdurige interlandcarrière kan garanderen."