Oorwassing door Duitsers: 'Hebben echt wel goede talenten, zoals Frenkie de Jong'

Oorwassing door Duitsers: 'Hebben echt wel goede talenten, zoals Frenkie de Jong'

29-03-2018 08:28
30

Nederland onder 19 wist zich deze week niet te kwalificeren voor het EK door een 4-1 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Bondscoach Maarten Stekelenburg waagt echter te betwijfelen of de oosterburen écht zoveel beter zijn.

Net als Oranje onder 19 ontbreken de Duitsers komende zomer op het EK in Finland. "Met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert (opgeroepen voor het grote Oranje), plus Ferdi Kadioglu (schorsing), zouden wij deze leeftijdscategorie compleet hebben", zegt Stekelenburg in De Telegraaf. "Dan zouden wij hier winnen. Dat zijn onze drie beste spelers."

"Haal je die weg, dan zijn we in staat heel goed mee te doen, maar kun je net niet het verschil maken", vervolgt Stekelenburg, die wijst op het leeftijdsverschil. De lichting van Duitsland was gemiddeld bijna een jaar ouder. "Zij hebben natuurlijk een enorme vijver om in te vissen." Bovendien beschikten de Duitsers met Kai Havertz en Arne Maier wel over hun beste spelers.

Duitsland wordt desondanks als hét voorbeeld aangehaald. Het is lastig om te zeggen waar het verschil wordt gemaakt. "Natuurlijk heb je daar contact over met mensen binnen de Duitse bond", zegt Stekelenburg. "Ze vertellen dat ze destijds vooral de omslag hebben gemaakt om meer in te zetten op technisch begaafde middenvelders. Dat zie je nu met types als Özil en Kroos in de A-ploeg terug, jongens die aan de bal heel goed zijn."

"In Nederland komen die spelers in golfbewegingen. Het is hier niet slecht en we hebben echt goede talenten rondlopen zoals een Frenkie de Jong", besluit Stekelenburg.