Ex-Jong Oranje-spits: 'Ze kunnen zich moeilijk voorstellen dat ik hier speel'

Ex-Jong Oranje-spits: 'Ze kunnen zich moeilijk voorstellen dat ik hier speel'

29-03-2018 09:48
30

Rick ten Voorde maakte een maand geleden de overstap van Hapoel Ramat Gan naar het IJslandse Vikingur Reykjavik. De 26-jarige spits liet zich adviseren door Geoffrey Castillion om een tweede mislukking te voorkomen.

In het Israëlische Tel Aviv was Ten Voorde namelijk allerminst op zijn plaats. "Ik kwam in een geweldige stad terecht, maar bij de club was het elke dag weer een aparte belevenis", zegt de oud-speler van onder meer NEC, RKC Waalwijk, NAC Breda en Almere City FC tegen Voetbal International. "Ik was de enige buitenlandse speler en niemand sprak Engels. De trainer die me haalde was na twee weken alweer ontslagen."

Ten Voorde en Hapoel Ramat Gan besloten uit elkaar te gaan, waarna Vikingur Reykjavik op de stoep stond. Deze keer liet hij zich wel goed informeren, mede dankzij Castillion. "Geoffrey Castillion speelde hier vorig seizoen, maakte een sterk jaar door, en dwong een transfer naar topclub FH Hafnarfjördur af. Ik ken Geoffrey goed, we speelden samen in het verleden bij RKC, dus hij kon me alles over de club en de omgeving vertellen."

Ten Voorde heeft voor twee jaar getekend. Dat wekte wel enige verbazing op IJsland, aangezien hij als groot talent vier keer uitkwam voor Jong Oranje. "Ze vragen me vaak wat ik op IJsland kom doen. Ze hebben mijn verleden gezien en kunnen het zich moeilijk voorstellen dat ik dan hier kom spelen. Maar ik heb pieken en dalen meegemaakt. Het gaat me nu om plezier en mijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Voor mijn gevoel kan dat prima hier op IJsland."