Ik dacht: doe maar, sla maar. Dan maak ik grote problemen voor je

"Ik dacht: doe maar, sla maar. Dan maak ik grote problemen voor je"

29-03-2018 12:29
23

Andy van der Meyde vertelt een paar anekdotes over zijn periodes bij Internazionale en Everton. De oud-voetballer bevestigt dat hij niet de meest gedisciplineerde profvoetballer was. Van der Meyde doet zijn verhaal naar aanleiding van de situatie rond Amin Younes, die weigerde in te vallen tegen sc Heerenveen.

"Ik heb niet geweigerd, maar wel gezegd dat de trainer me moest wisselen. Ik werd zo beroerd van de trainer, van Mancini", zegt Van der Meyde over zijn Inter-periode tegen Betweters. "Davids zat toen op de bank. Hij kwam het veld in rennen en wilde me bijna op m'n bek slaan. Of ik dronken was? Nee, dat niet. De trainer zei dat ik moest gaan verdedigen, maar ik was geen verdediger en zei: haal me er maar af. Dat was in San Siro."

Wedden

Meer odds

Van der Meyde bedenkt zich dan en zegt dat hij tóch een keer geweigerd heeft. "Ik speelde toen bij Everton, waar David Moyes de trainer was. Na de wedstrijd moet je altijd trainen, maar ik had er geen zin in. Ik moest de hele tweede helft warmlopen. Na afloop zei hij dat ik moest gaan trainen, maar ik stond al onder de douche en zei: ik doe helemaal niets."

Toen liep het uit de hand, vertelt de voormalig aanvaller. "Ik deed net m'n broek aan en hij greep me toen bij m'n keel. Hij wilde met me vechten. Ik dacht: doe maar, sla maar. Dan maak ik grote problemen voor je. Als hij me aan zou raken, zou ik naar de directie gaan. Dingen eisen enzo. Ik was ook echt een hond. Als jij mij zo behandelt, behandel ik jou ook zo."

Lees ook"Vind het een beetje minder van de Ajax-supporters dat ze zo over hem denken"