'Atlético hoopt Griezmann-afkoopsom te verdriedubbelen; interesse van drie clubs'

'Atlético hoopt Griezmann-afkoopsom te verdriedubbelen; interesse van drie clubs'

29-03-2018 12:56
12

Atlético Madrid wil er alles aan doen om de afkoopsom van Antoine Griezmann te verhogen. Clubs die de Fransman willen hebben, moeten nu een bedrag van honderd miljoen euro betalen, maar dat wordt in de zomer veel minder.

De Spaanse krant Mundo Deportivo schrijft dat Atlético inzet op een bedrag van minstens 200 miljoen euro of misschien zelfs 300 miljoen euro. De club weet dat naast FC Barcelona, ook Manchester United en Paris Saint-Germain interesse hebben in Griezmann. Atlético heeft met de Fransman goud in handen en zou het doodzonde vinden als hun sterspeler voor een bescheiden bedrag naar de concurrent verkast.

Atlético doet er nu alles aan om Griezmann ervan te overtuigen dat hij moet verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot 2022. In een nieuw contract wordt een salaris opgenomen van ruim veertien miljoen euro per seizoen. Het is de vraag of Griezmann trek heeft in een langer verblijf bij Atlético.

De club denkt dat hij al een groot offer heeft gebracht door te blijven, omdat de club een transferban opgelegd kreeg van de UEFA. Clubs konden wel spelers van Atlético kopen, maar Atlético zelf mocht niemand in huis halen. Griezmann besloot te blijven, om zijn ploeg niet al te veel pijn te doen.

Mundo Deportivo schrijft nu dat Griezmann bewust wil wachten tot juli, wanneer de afkoopsom van 100 miljoen gehalveerd wordt en clubs minder voor hem hoeven te betalen. Atlético heeft met Real Sociedad, Griezmann's vorige werkgever, de afspraak dat twintig procent van het transferbedrag naar die club gaat.