'Feyenoord kan met nieuw stadion in één keer gat met Ajax en PSV dichten'

'Feyenoord kan met nieuw stadion in één keer gat met Ajax en PSV dichten'

29-03-2018 17:32
161

Feyenoord kan het gat met Ajax en PSV alleen maar dichten wanneer het naar een nieuw stadion gaat verhuizen, betoogt Conré Oostrom. De voorzitter van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) denkt dat de Rotterdammers te veel inkomsten mislopen wanneer ze in De Kuip blijven spelen.

"Het gat met Ajax en PSV is nu al groter dan 20 miljoen euro en dat zal de komende jaren alleen nog maar groeien, indien de trend van de laatste jaren zich voortzet", vertelt Oostrom aan het Algemeen Dagblad. Volgens de VASF-voorzitter kan dit 'begrotingsgat' in één keer gedicht worden, wanneer de Rotterdammers in 2023 in het nieuwe stadion gaan spelen. "Wij gaan ervan uit dat er meer dan de tot nu toe genoemde 20 miljoen euro aan netto extra middelen binnen moet komen."

Feyenoord is op de achtergrond druk bezig met de zogeheten Feyenoord City-plannen. De uittredend Eredivisie-kampioen leende onlangs 17,5 miljoen euro van de Amerikaanse bank Goldman Sachs om de bouwplannen te financieren. Bovendien staat het merendeel van de Rotterdamse gemeenteraad, na de recente verkiezingen, positief tegenover de plannen.