De Mos schrijft Ajacied volledig af: Het valt niet meer te redden

De Mos schrijft Ajacied volledig af: "Het valt niet meer te redden"

31-03-2018 10:07
63

De rol van Joël Veltman bij Ajax is definitief uitgespeeld. Dat denkt Aad de Mos. Volgens de analist doet Veltman er verstandig aan om na afloop van dit seizoen te vertrekken uit Amsterdam.

Enkele weken geleden besloot Ajax-trainer Erik ten Hag zijn aanvoerder op de bank te zetten. Winteraankoop Rasmus Kristensen krijgt nu de voorkeur op de rechtervleugel. De Mos vindt het 'terecht' dat Veltman is gepasseerd.

Wedden

Meer odds

"Het had al veel eerder moeten gebeuren. Hij is geen rechtsback, maar het is niet zijn schuld dat hij daar wordt opgesteld. Wel vind ik hem hautain in zijn manier van spelen", tekent ELF Voetbal Magazine op uit de mond van De Mos. "Als hij moet omschakelen, bijvoorbeeld. Hij straalt niet uit dat hij met gif speelt en dat hij honderd procent bij de les is. En als hij wat feller is in zijn duels, gaat hij gelijk heel agressief tekeer. Zoals tegen PSV of Feyenoord. Dan is het allemaal een beetje gemaakt."

De situatie van Veltman in Amsterdam is hopeloos, concludeert. "Die valt niet meer te redden. Hij moet een transfer maken."