Horrordebuut bij Vitesse: Een paar dagen goed ziek van geweest

Horrordebuut bij Vitesse: "Een paar dagen goed ziek van geweest"

31-03-2018 16:08
8

De beelden van de bizarre eigen goal gingen heel Europa door. In november 2017 zorgde Fankaty Dabo (Vitesse) voor het meest bizarre doelpunt van het seizoen door vanaf een meter of 50 óver zijn eigen keeper in het doel te schieten. Jeroen Houwen, die bepaald niet vrijuit ging bij de goal, kan inmiddels om het fameuze incident lachen. 

"Het is geen terugspeelbal die je verwacht… Die krijg je niet wekelijks. Sterker nog, ik hoop het nooit meer mee te maken. Natuurlijk stond er wat spanning op, het was mijn debuut. Dat kan hij (Dabo, red.) beter niet nog een keer doen", blikt Houwen terug met Voetbal International

"Ik ben er een paar dagen goed ziek van geweest. Ik heb het moment nog een paar keer teruggekeken", vervolgt de goalie, die aangeeft dat hij inmiddels om de curieuze goal kan lachen. " Ik ben erg zelfkritisch, kijk altijd naar mijn eigen beelden. Ook als ik iets verkeerd heb gedaan. Daar moet je op jonge leeftijd toch vooral van zien te leren."

"Vervolgens moest ik door. Als keeper moet je sowieso mentaal sterk zijn. Je bent toch een eenling in het team. Ik heb er met mijn familie en mijn vriendin over gesproken, maar ben vooral een binnenvetter. De knop moest om."