Bayern München moet titelfeest week uitstellen, hoofdrol Uth bij zesklapper

Bayern München moet titelfeest week uitstellen, hoofdrol Uth bij zesklapper

31-03-2018 17:22
14

Bayern München wordt dit weekend nog géén kampioen van Duitsland. De koploper van de Bundesliga kon de landstitel alleen prolongeren wanneer Schalke 04 puntenverlies zou lijden tegen SC Freiburg. Schalke won in eigen huis echter met 2-0 van SC Freiburg. 

Pas in de tweede helft nam de nummer twee van de ranglijst afstand van Freiburg. Daniel Cagliuri scoorde na 63 minuten vanaf de penaltystip. Spits Guido Burgstaller besliste de wedstrijd even later definitief door koeltjes de 2-0 binnen te schieten. Voor Schalke betekende het alweer de zesde competitiezege op rij. 

TSG Hoffenheim haalde in eigen huis hard uit tegen FC Köln. Het werd 6-0, onder meer door twee treffers van Mark Uth. Hekkensluiter Hamburger SV slaagde er niet in om over Köln heen te klimmen. Met Rick van Drongelen op de bank - hij viel in de pauze alsnog in - speelde HSV met 1-1 gelijk bij VfB Stuttgart.  

Om 18.30 uur neemt Bayern München het in de Allianz Arena op tegen Borussia Dortmund. Hertha BSC en VfL Wolfsburg nemen het om 20.30 uur tegen elkaar op in Berlijn. 

Overige uitslagen
Hannover 96 - RB Leipzig 2-3
Bayer Leverkusen - FC Augsburg 0-0