Huntelaar schiet in extremis raak en redt zwak Ajax in Groningen

01-04-2018 16:18
286

Vraag niet hoe, maar de titeldroom van Ajax is nog altijd in leven. De nummer twee van de Eredivisie bakte er zondagmiddag weinig van op bezoek bij FC Groningen. Dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar in de 89e minuut werd er tóch nog gewonnen: 1-2.

In het Noordlease Stadion bakte Ajax er in de eerste helft werkelijk niets van. Groningen was fel en scherp en kreeg in de eerste minuten een paar goede kansen. Na 14 minuten viel de dikverdiende 1-0. Van dichtbij knalde spits Tom van Weert hard raak.

Ajax mocht daarna van geluk spreken dat Groningen de voorsprong niet verder uitbouwde. Na een handsbal van Joël Veltman ging de bal op de stip. Uitblinker André Onana keerde de inzet van Mimoun Mahi op fantastische wijze.

Ook in de tweede helft begon Ajax slecht. Opnieuw miste Groningen een paar kansen. Dat kwam de thuisploeg duur te staan. Uit de eerste de beste goede kans voor de gasten was het raak. Hakim Ziyech slingerde de bal voor en Justin Kluivert kopte raak.

In de absolute slotfase leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Vlak voor tijd kreeg Veltman zijn tweede gele kaart. Tegen alle verwachtingen pakte Ajax nog de volle winst. Klaas-Jan Huntelaar schoot in de 89e minuut laat en hard raak.

Met nog vijf speelrondes te gaan is het gat tussen koploper PSV en nummer twee Ajax zeven punten. De Eindhovenaren gaan volgende week op bezoek bij AZ. Ajax ontvangt Heracles Almelo in Amsterdam.