Feyenoord werkt met monsterscore aan zelfvertrouwen tegen bedroevend Excelsior

01-04-2018 18:32
43

Feyenoord heeft de derby tegen Excelsior probleemloos doorstaan: 5-0. De Kralingers presteren dit seizoen met name buitenshuis uitstekend, maar daar was zondagmiddag geen sprake van. Werkelijk niets werd de stadsgenoot uit Rotterdam-Zuid in de weg gelegd.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat er voor Excelsior niets te halen viel in De Kuip. Feyenoord ging flitsend van start en rondde de eerste fraaie aanval in de vierde minuut af via Jean-Paul Boetius, die met een beheerst schot in de rechterhoek doelman Theo Zwarthoed kansloos liet. Nog binnen het half uur verdubbelde Jens Toornstra de marge. De gasten stelden hier nauwelijks iets tegenover, een halve mogelijkheid voor Levi Garcia was het enige wat zij in de eerste helft creëerden.

Zwak verdedigen van Excelsior leverde nog voor de rust de 3-0 op, Tonny Vilhena kon van dichtbij binnenwerken en zo zijn tiende treffer van het seizoen aantekenen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Excelsior weigerde zich extra in te spannen voor een draaglijk resultaat en werd daarvoor gestraft. Steven Berghuis maakte de vierde en een onhandig eigen doelpunt van Jordy de Wijs bepaalde de eindstand op 5-0.