'Bayern hakt knoop door en maakt transfersom van 42 miljoen over naar Spanje'

'Bayern hakt knoop door en maakt transfersom van 42 miljoen over naar Spanje'

02-04-2018 07:56
17

James Rodriguez keert niet meer terug bij Real Madrid. Bayern München heeft besloten de optie tot koop in het huurcontract van de 26-jarige Colombiaan te lichten, meldt Marca.

Volgens de Spaanse sportkrant neemt de Bundesliga-koploper James voor 42 miljoen euro definitief over. Inclusief de huurvergoeding komen de totale kosten daarmee uit op 55 miljoen. In de zomer van 2014 betaalde Real Madrid nog zo'n 75 miljoen aan AS Monaco voor de aanvallende middenvelder, die er toen net een ijzersterk WK op had zitten met Colombia.

James kon de verwachtingen bij de Koninklijke echter nooit helemaal inlossen. Hij was onder coach Zinedine Zidane voornamelijk bankzitter. In de Allianz Arena is James wel een vaste waarde. Hij scoorde tot dusver vijf keer en gaf negen assists in achttien Bundesliga-optredens. Afgelopen weekend was James in de topper tegen Borussia Dortmund (6-0) nog goed voor een goal en twee assists.

Hoewel het huurcontract pas medio 2019 afloopt, heeft Bayern besloten om hem nu al definitief vast te leggen. James zelf heeft het licht al op groen gezet voor een overgang.