'Ik verdien een beloning en wil laten zien waarom Ten Hag me heeft gehaald'

'Ik verdien een beloning en wil laten zien waarom Ten Hag me heeft gehaald'

02-04-2018 14:57
10

Chris David zit zich te verbijten bij FC Utrecht. Het liefst speelt de 25-jarige middenvelder, die weer helemaal fit is na twee kruisbandblessures, in de Eredivisie, maar dat zat er dit seizoen nog niet één keer in.

David speelt zijn wedstrijden bij Jong FC Utrecht, terwijl hij eigenlijk een stapje hoger wil. Op zijn positie op het middenveld krijgen Yassin Ayoub en Urby Emanuelson echter de voorkeur van trainer Jean-Paul de Jong. "Ik zit er wel mee", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb een kans nodig, een moment dat ik het kan laten zien. Het is jammer dat mensen nu niet weten wat ze van me kunnen verwachten."

David heeft wel geregeld contact met De Jong. "Ik vraag hem dan wat ik moet doen om minuten te maken. Hij vindt dat ik goed train, maar er is veel concurrentie op mijn plek. Ik vind dat ik een beloning verdien. Ik wil laten zien waarom Ten Hag me naar Utrecht heeft gehaald", aldus de middenvelder, wiens contract afloopt. "Als ik niet bij Utrecht kan spelen dan vind ik dat natuurlijk jammer, maar dan moet dat misschien maar ergens anders."